Biografía do tenista francés-canadense Eugenie Bouchard

Eugenie Bouchard – Popular francés-canadense tenista. Coñecido por falar nos torneos de Grand Slam. En particular, en 2014 entrou nas semifinais dúas veces (Australian Open, Rolan Garros) e unha vez á final (Wimbledon).

O artigo revisa a biografía de Eugenie Bouchard.

Infancia

A moza naceu coa súa irmá o 25 de febreiro de 1994 na pequena cidade de Westmount. Ademais de dous xemelgos, a familia tivo outros dous fillos maiores. O pai é un financeiro que era o único gañador de pan da familia. A nai facía tarefas domésticas e cría aos fillos.

Vida persoal

Mesmo antes de entrar na escola, Eugenie aprendeu a xogar ao tenis. Despois da primeira competición, estaba claro que a pequena ten un talento incrible que hai que desenvolver. Aos oito anos xogou nas súas primeiras competicións. Ao ano seguinte, Eugénie foi capaz de impresionar a todos coa súa actuación, derrotando a rivais varios anos máis vellos no torneo.

Despois de éxitos sorprendentes, a moza trasladouse a Florida, onde estudou na famosa Academia Lauderdale. O mentor de Buschar foi o famoso adestrador Nick Saviano, que traballou con moitos tenis famosos.

Seis anos despois, Eugenie mudouse de volta a Montreal, onde estudou no Centro Nacional de Formación.

Carreira xuvenil

O debut no tenis tivo lugar en 2008 na versión ITF do torneo. Durante tres anos de actuacións, o tenista francés-canadense non puido gañar os títulos. O primeiro éxito chegou en 2011, cando un novo atleta recibiu por primeira vez unha invitación á selección nacional. No mesmo ano, Eugénie gañou dous torneos ITF: a principios de febreiro, o torneo en Bernie e a principios de abril en Sibenik. Por dous torneos gañados, o tenista recibiu 35 mil dólares en premios.

Foto de Eugenie Bouchard

No verán dese ano, Eugenie Bouchard recibiu unha invitación ao torneo da serie WTA. Na primeira rolda, o francés-canadense superou a Alison Risk alemán, pero na segunda rolda foi derrotada e saíu á cabeza.

Ao ano seguinte, o novo tenista continuou gañando torneos ITF. Ao longo da tempada, Eugenie gañou catro títulos: dúas veces en torneos en Bostad, e unha vez en Toronto e Granby. Como resultado, polos catro trofeos gañados, a moza recibiu case cen mil dólares en premio. Non obstante, no mesmo ano, Eugénie, por primeira vez na súa carreira, sentiu a amargura da derrota na final. Nun torneo en Saguenay, un novo tenista foi derrotado pola estadounidense Madison Keyes.

Carreira de adultos

En 2013, Eugenie decidiu pasar a un nivel máis complexo. Amosouse nos torneos da serie WTA. A atleta foi capaz de chamar a atención porque mostrou resultados destacados para a súa idade. O xogo de Charleston trouxo a vitoria Samantha Stosur que estaba no dez primeiros rankings. Despois do torneo, Eugenie quedou no cen primeiro do ranking mundial. A finais da primavera, o tenista alcanzou a fase de semifinal nos xogos de Estrasburgo e, despois, no torneo de Grand Slam de Francia, entrou na segunda rolda. En Wimbledon, Eugenie xogou ata a terceira rolda e derrotou ao famoso tenista serbio Anu Ivanovich.

Actuación do torneo

2014 foi un ano destacado na carreira do tenista francés-canadense. No primeiro torneo de Grand Slam en Australia, Eugenie chegou ás semifinais, que soubo sorprender a moitos. Despois de actuar en Australia, a rapaza quedou no primeiro posto do ranking. A finais de maio gañou o primeiro e último torneo da WTA. Nos xogos do Grand Slam en Francia, o novo atleta tamén chegou ás semifinais. E en Wimbledon foi capaz de facer unha salpicada entrando nas finais, onde perdeu ante a checa Petra Kvitova. Como resultado, ao final da tempada Eugenie foi quen de meterse no dez primeiros postos do ranking mundial, situándose no sétimo lugar.

Nos anos seguintes, Bouchard non foi capaz de amosar resultados dignos, baixando no ranking. Só no 2016, a tenista francés-canadense chegou ás dúas finais nos torneos da WTA, pero as dúas veces perdeu ante os seus rivais.

Tenista francés-canadense

Valoración

Eugenie Bouchard en 2013 conseguiu por primeira vez na súa carreira entrar no centenar do ranking, levando 32 liñas. Ao ano seguinte cheguei aos dez primeiros. Durante os próximos dous anos, a nova atleta quedou no TOP 50, pero en 2017 practicamente saíu do primeiro cento da clasificación. Este ano, Eugénie está fóra do primeiro cento da clasificación, mostrando resultados indistintos en torneos menores.

Grand Slam Performances

O 2014 tivo máis éxito cando a tenista franco-canadense conseguiu dúas semifinais en Australia e Francia nun ano. En Wimbledon, Eugenie chegou á final. Nos anos posteriores, o mozo atleta non amosou resultados tan destacados, perdendo ante rivais débiles nas primeiras roldas.

Eugenie Bouchard gañou fama tras a noticia publicada en Twitter. Nun dos partidos do fútbol americano, a moza coñeceu a un estudante John Gerke, ao que discutiu nunha cita. A esencia da disputa foi escoller o gañador do encontro. Perdeu e, polo tanto, tivo que ir atopalo. Máis tarde, apareceron moitas fotos conxuntas de Gerke e Bouchard. Ata se falou dunha voda. Despois dun ano de relacións, a unión rompe. O amor e a separación non afectaron ao rendemento no tenis. Eugenie Bouchard mostrou excelentes resultados.