Biografía da tenista australiana Samantha Stosur

Samantha Jane Stosur é unha famosa tenista de Australia. É a tenista australiana máis titulada. Gañador do Torneo de Grand Slam de US OPEN en 2011 só. Tamén é finalista no Gran Slam 2010 só en Francia. Durante a súa carreira, gañou 34 títulos. A maioría deles caeron por dobres.

Considere a biografía da tenista Samantha Stosur.

Tenista australiana

Infancia

A futura estrela do tenis australiano naceu o 30 de marzo de 1984 na cidade de Brisbane. O atleta ten raíces polacas, xa que o seu avó naceu en Polonia. Á idade de seis anos, a moza e a súa familia mudáronse a Adelaida, xa que a súa casa en Brisbane foi destruída por unha grave inundación. Foi en Adelaida que comezou a xogar ao tenis. Os pais intentaron o mellor para proporcionarlle unha filla, polo que estaban constantemente no traballo. Á súa vez, a moza tentou dar todo o mellor nos adestramentos. Samantha ten un irmán maior, que atraeu á rapaza ao tenis regular.

Actuación do torneo de Grand Slam

Os primeiros pasos no tenis

Samantha Stosur xogou no primeiro torneo profesional aos 14 anos. Durante a terceira tempada de actuacións, o tenista australiano conseguiu dez títulos nos torneos ITF. E xa aos 16 anos debutou na clasificación do torneo de Grand Slam na súa Australia natal.

En 2002, debutou nos torneos da WTA. A primeira competición tivo lugar en Gold-Caste, onde o australiano perdeu derrotadamente o primeiro partido. Só na próxima tempada gañou Samantha por primeira vez. Cabe destacar que a primeira vitoria chegou no torneo de Grand Slam en Australia, onde a moza acadou a terceira rolda de competición. Despois do torneo, o atleta entrou na clasificación TOP-200.

Carreira en tenis para adultos

Tras o éxito no torneo de Grand Slam en Australia, Samantha comezou a mellorar constantemente a calidade das súas actuacións. Así, na próxima tempada, o australiano alcanzou as semifinais no torneo na mesma Gold Coast. Despois chegou á fase de cuartos de final do torneo en Acapulco. E en Indian Wells, un tenista australiano logrou a cuarta rolda da competición. Como resultado, ao final da tempada, o atleta atopábase no cen primeiro do ranking mundial.

Samantha Stosur

Xa na próxima tempada, no torneo de Grand Slam en Estados Unidos, Samantha foi quen de gañar o primeiro título de dobres. A compañeira foi Lisa Raymond.

E en 2006, grazas á vitoria no torneo de Grand Slam en Francia e as finais en Australia, o tenista levou a primeira liña do ranking dobre do mundo. No mesmo ano, no torneo de Grand Slam en Australia, Samantha alcanzou a cuarta rolda.

Nas próximas tempadas, o tenista australiano comezou unha recesión no xogo asociado á enfermidade de Lyme. Non obstante, isto non impediu que Samantha estea no primeiro cento do ranking mundial. Dous anos despois, en Wimbledon, o australiano consegue unha vitoria no torneo por dobres.

Vitoria en EU ABERTO

En 2009, Samantha chega á terceira rolda de Wimbledon. O tenista australiano non acadou moito éxito só, preferindo o tenis por parellas. Os próximos dous anos poden chamarse o cumio dunha carreira. En primeiro lugar, no torneo nativo de Grand Slam en Australia, en 2010, o atleta chegou á cuarta rolda da competición e no torneo de Grand Slam en Francia, ata a final.

Isto permitiu ao tenista australiano gañar con confianza un pé no top ten do mundo. E xa na próxima tempada, ela chegou por primeira vez á última fase en Wimbledon por dobres. Despois, en solitario, Samantha gañou o primeiro e último torneo de Grand Slam da súa carreira.

No torneo de Grand Slam en Estados Unidos, unha tenista australiana derrotou na final a primeira raqueta do mundo – a estadounidense Serena Williams. Ao final da tempada, Samantha foi quen de facerse co cuarto lugar no ranking mundial: a posición máis alta en solteiros. Ademais, o tenista australiano debutou no torneo Final en sinxelos. Non obstante, ela non conseguiu gañar ese torneo. A australiana alcanzou só as semifinais, onde perdeu ao checo Petra Kvitova en tres sets.

Despois dun exitoso 2011, a carreira dun tenista comezou a diminuír. Durante os próximos sete anos, Samantha non foi capaz de mostrar nada destacado, quedando só ata a terceira rolda en Wimbledon en 2013.

2018 tampouco se pode incluír no activo do tenista australiano. Por exemplo, nun torneo en New Haven, un australiano atopouse con Arina Sobolenko. Samantha Stosur perdeu ese encontro. Entregouse case sen pelexa, gañando cinco partidos en dous sets.

Victoria do torneo

Actuación do Torneo

Durante a súa longa carreira, a tenista australiana gañou 32 títulos WTA, gañou seis veces nos torneos de Grand Slam e gañou dúas veces no torneo Final. A maioría das vitorias chegaron por dobres e mixtas. Samantha gañou só nove títulos en sinxelos.

Valoración

Samantha Stosur en 2006 conseguiu subir á primeira liña do ranking mundial en dobres. En canto aos solitarios, en 2011 o australiano conquistou o cuarto lugar, grazas á vitoria no torneo de Grand Slam dos Estados Unidos. Nestes momentos, o tenista australiano sitúase nas 72 posicións do ranking mundial.