Biografía da tenista ucraína Elina Svitolina

Svitolina Elina Mikhailovna – tenista profesional de Ucraína. Coñecido por afeccionados e espectadores de todo o mundo como o gañador dun torneo de júnior de grandes slam e actuacións nos Xogos Olímpicos.

Considere en detalle a biografía de Elina Svitolina.

Infancia

O famoso tenista ucraíno naceu o 12 de setembro de 1994 en Odessa. A nena foi criada na familia ucraína máis común e común. Elina ten un irmán maior. Nun principio, os pais esperaban que se convertera nun tenista profesional, polo que deu toda a súa forza. Cada mañá, Elina ía a adestrarse coa súa familia para apoiar ao seu irmán, pero non tivo especialmente éxito. Hoxe, o irmán maior de Elina vive e traballa en Los Ángeles.

Carreira profesional

Incluso antes de comezar a estudar na escola secundaria, unha rapaza decidiu conectar a súa vida co tenis. En 2007, a familia mudouse a Jarkov para atopar grandes perspectivas para o desenvolvemento continuado da súa filla no tenis, xa que este deporte está mal desenvolvido en Ucraína.

Svitolina Elina Tennis

Yuri Sapronov discerniu o talento na pequena, dicindo que a futura estrela do tenis ucraíno está crecendo na familia. Yuri foi quen coidou a unha nena, permitíndolle a Elina subir ao Olimpo.

Dende pequeno, a rapaza pasou aos adestramentos e participou constantemente en varios torneos co fin de entrar en competicións para adultos.

Xa aos 14 anos no tenis xuvenil, Elina Svitolina debutou no torneo local ITF. E dous anos despois a moza participou no campionato junior en Francia. Uns anos despois, a tenista ucraína defendeu as cores da selección nacional e puido debutar no torneo de Wimbledon Junior, onde chegou á final.

Aos 18 anos, unha tenista ucraína trocou as cen primeiras vitorias na súa carreira profesional. Entón Elina gañou o primeiro título e puido debutar no TBS en Australia. Non obstante, non foi posible lograr un éxito particular no torneo, xa que Elina perdeu na primeira volta.

Elina Svitolina

Entón Elina gañou constantemente títulos. En Azerbaiyán, a moza gañou o segundo título na súa carreira profesional, e en Marrocos gañou o terceiro título. Á idade de 21 anos, a moza puido chegar á fase de semifinais de Rolan Garros. Foi a vitoria no partido de cuartos de final que permitiu á tenista ucraína Elina Svitolina debutar na vintena máis importante do ranking mundial.

Ao ano seguinte, unha tenista ucraína conseguiu unha vitoria duasenta na súa carreira profesional. O primeiro éxito significativo tivo nos Xogos Olímpicos, onde a tenista ucraína conseguiu vencer á primeira raqueta do mundo – Serena Williams.

Os resultados exitosos de Elina Svitolina axudaron ao atleta a converterse na primeira raqueta de Ucraína. Segundo expertos e especialistas, o tenista ucraíno avanza constantemente. En tan só 4,5 anos, a ucraína conseguiu 100 vitorias na súa carreira profesional.

Resultados Elina Svitolina

O comezo da actual tempada desenvolveuse con Elina exitoso e frutífero. Xa no primeiro torneo, o tenista ucraíno conseguiu o título en Brisbane, vencendo ao tenista bielorruso Alexander Sosnovich en tres partidos na final. A vitoria permitiu ao atleta subir a dúas liñas do ranking, situándose na cuarta posición.

No segundo torneo, Elina foi quen de chegar á fase de cuartos de final, o que lle permitiu subir á terceira liña da clasificación. Perdeu só fronte aos daneses Carolyn Wozniacki e romanés Simone Halep. O mes que vén, Elina conseguiu o seu segundo título da tempada nun torneo en Dubai, onde derrotou a tenista rusa Daria Kasatkina en dous sets na final.

A día de hoxe, o tenista ucraíno está na quinta liña do ranking mundial. As actuacións desmoronadas no medio da tempada non permitiron a Elina entrar na primeira liña da clasificación.

Vida persoal

Elina Svitolina reuniuse co famoso xogador de cricket inglés Rice Topley a principios de 2016. O primeiro coñecido tivo lugar no adestramento, cando Elina adestrou na cancha.

A parella era extremadamente rara, xa que o obxectivo principal na vida dos atletas era o deporte. Dende o comezo da relación, a parella namorada acordou que a relación non debería interferir no desenvolvemento da carreira.

Elina Svitolina vida persoal

A relación non podería durar moito, polo que xa a principios de 2018, a parella namorada rompeu. Ata o momento, o tenista ucraíno está en busca activa, pero dedica o tempo principal a adestramento e non a atopar parella de vida.

Premios

Durante unha curta carreira, o tenista ucraíno gañou oito trofeos. Os máis exitosos foron 2013 e 2017, cando Elina gañou dous títulos nun ano.

No verán de 2017, recibiu a Orde do Mérito do terceiro grao por logros destacados no deporte.

Valoración

Ao principio da súa carreira profesional, a tenista ucraína ocupaba o 498 º lugar do ranking mundial. En só tres anos de duro traballo no tenis, Elina Svitolina foi quen de debutar no 40 mellor do ranking mundial. E a finais de 2017, o ucraíno acadou o dez primeiros postos, situándose no sexto lugar.