Evgeny Seleznev – un dos mellores xogadores de fútbol ucraíno

Yevgeny Aleksandrovich Seleznev naceu o 20 de xullo de 1985 na cidade de Makeevka, na rexión de Donetsk, onde comezou a xogar ao fútbol profesional na Academia local de Donbass, e algúns anos despois ingresou no Donetsk Shakhtar, onde comezou a súa carreira profesional.

Carreira no club

No 2002, o xogador de fútbol Yevgeny Seleznev debutou no club agrícola de Pitmen, onde pasou un total de aproximadamente 6 anos. Despois diso foi arrendado ao Kiev Arsenal, mostrando un bo nivel de xogo individual. Despois diso, volveu a Shakhtar e asinou un novo contrato, válido ata 2013, pero para Shakhtar Eugene puido pasar só unha tempada completa, gañando case todo tipo de trofeos co club, incluída a Copa UEFA.

Seleznev en Shakhtar

Non querendo alcanzarse co posto de xogador de reserva, no 2009 Evgeni Seleznev asinou un acordo de tres anos con Dnipropetrovsk Dnipro. Na tempada de debut, Seleznev converteuse no líder permanente do equipo, anotando 13 goles en 27 partidos, e o ano seguinte converteuse no máximo goleador do campionato ucraniano, por diante dos principais dianteiros do campionato nacional.

O marabilloso xogo do dianteiro ucraíno fixo que a dirección de Shakhtar volva mercar o contrato de Eugene. O regreso ao antigo equipo non lle impediu converterse no mellor titular do campionato por segundo ano consecutivo e levar dous trofeos principais: o campionato e a Copa de Ucraína.

Durante o comezo do campionato, Evgeny Seleznev deixa inesperadamente a escuadra “laranxa-negra” e volve a dirixirse a Dnipro. Co “Dnieper”, Eugene conseguiu as medallas de prata do campionato, pero nunca se converteu no máximo goleador, perdendo a loita contra o seu ex compañeiro de equipo, Luis Adriano.

Cambios de inscrición no club

A tempada 14/15 foi para Eugenio un dos mellores da súa carreira, cando Dnipro chegou á final da liga Europa na campaña da Copa de Europa. O mellor partido deste torneo foi a semifinal en Kiev, cando nunha tensa pelexa co italiano “Napoli” Evgeni Seleznev conseguiu marcar un gol gañador e por primeira vez na historia dirixir a “Dnipro” á final do segundo torneo europeo máis importante. Por desgraza, o encontro principal “Dnipro” aínda se perdeu.

Eugenio no Dnieper

Inmediatamente despois das finais, comezaron graves dificultades financeiras en Dnipro, por mor das cales os principais líderes comezaron a deixar o equipo. Evgeny Seleznev, a pesar dos atrasos salariais, aínda xogou a primeira metade da tempada, pero en febreiro trasladouse ao “Kuban” de Krasnodar.

Despois de varios meses xogando na Premier League, Yevgeny volveu a Shakhtar, pero non puido xogar. Durante seis meses xogou en só 7 partidos, polo que abandonou con urxencia o equipo de Donetsk. Desde 2017 ata hoxe, a carreira de Seleznev tivo lugar no campionato turco, onde conseguiu a Copa e Supercopa de Turquía con “Akhisar Belediyespor”.

Etapa turca

Selección nacional

Na selección nacional de Ucraína, Yevgeny Seleznev debutou o 24 de maio de 2008, e uns meses despois marcou o seu primeiro gol para o equipo principal do país fronte ao equipo noruegués.

na selección nacional de Ucraína

É participante en dous Campionatos de Europa – en 2012 en Ucraína e en 2016 en Francia. Se no primeiro torneo non gastou un só minuto no campo, entón no último torneo Seleznev xogou dous encontros, pero isto non axudou a Ucraína a entrar nos playoffs.