Balboshin Nikolai Fedorovich: biografía, vida persoal, logros, foto

A lenda dos loitadores soviéticos ao estilo grecorromano, o campión olímpico Nikolai Balboshin na infancia, non difería en saúde. Para os seus murmurios de corazón, os médicos constantemente daban exención de clases de educación física, pero Nikolai escondeu os seus problemas e nunca faltou ás clases de deporte escolar.

Nikolay Balboshin agora

Infancia, mocidade

Nikolai Balboshin naceu en 1949, o 8 de xuño. Lugar de nacemento – cidade de Potsdam, Alemaña Oriental. Pai siervo – Fedor Semenovich Balboshin, nai – Ekaterina Nikolaevna.

Medrando, Nikolai buscou ao seu irmán maior Vladimir, co que xogaban ao fútbol, ​​mediu a súa forza. Vladimir estivo seriamente implicado nos deportes, atraíuse pola loita clásica. Cando Nikolai tiña 13 anos, seguiu os pasos do seu irmán maior e intentou inscribirse na sección de loita, pero a primeira vez non o conseguiu, xa que non puido realizar o exercicio máis sinxelo: subir a corda sen a axuda das pernas. O tipo mostrou obstinación, despois dun tempo cumpriu o estándar necesario e, xunto con Vladimir, comezou a loitar. Comezou así a destacada biografía deportiva de Nikolai Balboshin.

A confrontación deportiva fraternal levou a que, despois de pedirlle cartos a seu pai, mercaron unha chea de pesas e comezaron a practicar na casa, convertendo o traballo cos pesos en competicións, formando a vontade, desenvolvendo resistencia e forza. Posteriormente, Nicholas dixo que foi nese período cando o seu personaxe comezou a tomar forma. Os seus “xogos de ferro” eran teimudos, fanáticos, frenéticos. Nikolai Balboshin tiña medo de desbordar unha sesión de adestramento con pesas, como o seu irmán.

Pouco a pouco, Nicholas comezou a superar ao seu irmán maior no éxito deportivo. Comezou a ser enviado a varias competicións en Moscova, onde por entón a familia xa vivía. Nunha das competicións Nikolai Balboshin recibiu a súa primeira ferida grave: rompeulle o brazo, pero isto non lle impediu loitar por novas vitorias na loita.

En 1966, o primeiro éxito serio chegou a Nikolai Balboshin. No campionato xuvenil da cidade de Moscova converteuse en gañador e derrotou a loitadores que eran tres anos máis vellos que el.

Loitador Balboshin

Na primavera de 1967 gañou o campionato da URSS entre juniors da categoría de peso pesado. No mesmo ano converteuse no primeiro nos Xogos Olímpicos de escolares, recibindo o título de mestre de deportes da Unión Soviética.

Adestrador Anatoly Parfyonov

Nicolás en 1968 foi dirixido ás filas do exército soviético. Deixou servir en Moscova, polo que continuou o seu adestramento no estadio Dynamo. Dentro dos muros desta lendaria sociedade deportiva, atopouse cun soldado de primeira liña, campión olímpico, campión múltiple da URSS – Anatoly Parfyonov. Este encontro resultou ser fatídico para Nikolai – Anatoly Ivanovich o adestrou durante moitos anos e levou á altura da loita clásica.

Balboshin baixo o liderado de Parfyonov entrou en peso pesado lixeiro, ata os 100 kg. Mentoring a un novo adestrador levou a que Nikolai inmediatamente se engadiu seriamente á deportividade e no seguinte, en 1969, gañou o campionato da URSS entre a mocidade. Durante dúas tempadas consecutivas gañou as competicións internacionais Olympic Hopes. Gañou o campionato da Dynamo Society entre adultos.

A primeira vez que o gañador do campionato para adultos da URSS Nikolai Balboshin converteuse en 1971. Ao ano seguinte gañou o prestixioso torneo internacional dedicado ao mítico loitador ruso Ivan Poddubny. Polos resultados deportivos acadados recibiu o título de mestre de deportes de clase internacional.

A selección nacional da URSS, segunda pola dereita - Balboshin

Adestrador Yuri Kolupov

No mesmo período, Yury Ivanovich Kolupov, loitador de estilo clásico que recentemente deixou de saír á alfombra de loita, uniuse a Parfyonov como adestrador. Foi un atleta perfectamente técnico, un excelente educador, que fixo moito para a escola de loita de Moscú.

Baixo o liderado de Kolobov, Balboshin para o ano moi seriamente preparado en termos técnicos. Para iso, tivo que traballar duro, eliminando o “limp” nas recepcións. Pero os resultados superaron todas as expectativas. Nicholas podería facer o seu sinistro, un tiro de desvío, desde calquera cremalleira con calquera agarre. Ao mesmo tempo, era indiferente de que lado tomar a captura e achegarse ao inimigo.

O comezo das grandes vitorias

Tras gañar en varias competicións en 1972, Balboshin foi incluído na selección nacional da URSS, que comezou a prepararse para o Campionato de Europa e os Xogos Olímpicos. Non obstante, unha nova lesión retardou o camiño de Nicolás aos obxectivos previstos.

Balboshin antes de entrar na alfombra de loita

O ano 1973 volveuse significativo para Balboshin: gañou o campionato da URSS e obtivo unha vitoria internacional, converténdose no campión europeo en Helsinqui. Despois dun tempo, gañou o campionato do mundo en Irán.

En 1975, Nikolai non logrou o ouro do Campionato de Europa, que se celebrou en Madrid, debido a outra lesión, pero continuou a súa andaina vitoriosa: converteuse no campión do mundo en loita clásica en Polonia (1974) e Alemaña (1975).

Campión olímpico

O éxito deportivo máis significativo de Nikolai Balboshin foi en 1976. Despois converteuse no gañador do Campionato Europeo, que se celebrou en Leningrado, e como parte dun equipo de loitadores foi aos Xogos Olímpicos de Montreal, Canadá.

Nikolai Balboshin con bandeira da URSS

Na apertura das vacacións, Balboshin, á fronte da delegación soviética, levaba a bandeira da URSS. Paseou con orgullo polo estadio, sostendo un polo no brazo estendido, que impresionou a todo o mundo. Na parte superior hai unha foto de Nikolai Fedorovich Balboshin coa bandeira da Unión Soviética nun lugar de honra no salón da gloria olímpica do noso país.

Durante este período, a súa autoridade foi enorme, os xuíces estaban listos para dar a vitoria a Nikolai de antemán.

Balboshin mantivo as expectativas: converteuse no campión olímpico. Camiñando pola cuadrícula do torneo, derrotou a todos os seus rivais antes do previsto, colocándoos nas omoplatos. O tempo total dedicado en modo competitivo a un combate de loita durou 15 minutos, o que se considera un récord.

Continuar unha carreira, por lesión

Despois dunha vitoria triunfante, Nikolai gañou tres campionatos europeos máis e tres mundiais.

Nos Xogos Olímpicos de Moscova, Nikolai volveu saír na alfombra de loita, intentando obter outro premio olímpico. Pero o destino decretou o contrario. Xa na segunda reunión, recibiu unha grave lesión, que o levou dous anos enteiros da alfombra de loita.

Nikolai Fedorovich Balboshin, xunto cos deportes, dedicouse seriamente a mellorar os seus coñecementos. Así, en 1972 formouse na escola de adestradores e en 1980 o Instituto de Educación Física. Comezou as súas actividades de coaching en 1981, xunto con Parfyonov, adestrou a loitadores dinámicos.

Boicot aos Xogos Olímpicos e retirada

Nicholas non tiña pensamentos en acabar coa súa carreira como loitador. En 1983, saíu de novo na alfombra de loita e gañou a Spartakiad dos Pobos da URSS como parte do equipo da cidade de Moscova. En 1984, Nikolai Balboshin volveuse campión da URSS. Foi devolto á selección nacional, que comezou a prepararse para os novos Xogos Olímpicos.

Nikolai Balboshin - campión olímpico

Non obstante, non foi necesario participar en competicións en Los Ángeles americanos: os Xogos Olímpicos da URSS foron boicoteados. No mesmo ano, Nikolai puxo fin á súa carreira deportiva.

Nikolai Balboshin (Loita Grecorromana), Mestre Honrado de Deportes da URSS, recibiu este título en 1973. Por logros deportivos, foi galardoado coa Orde da Bandeira Vermella do Traballo en 1976 e a Insignia de Honor en 1981.

Vida persoal de Nikolai Balboshin

Na familia do campión había dous irmáns máis, todos eles practicamente creceron nun tapete de loita. Así, o irmán menor Viktor Balboshin foi gañador do campionato xuvenil da URSS, fíxose co terceiro posto. Non obstante, non desenvolveu aínda máis as súas habilidades de loita e abandonou o deporte. Traballou na policía, subiu ao rango de tenente coronel. Morreu traxicamente.

O irmán maior Vladimir Balboshin foi o campión de Moscova entre os adultos e o campión da sociedade Dynamo. Conseguidos estes resultados, non continuou a súa carreira deportiva e aos 24 anos abandonou o deporte. Agora xubilado, servido na policía, abandonou o rango de coronel.

Balboshin en concursos polos seus premios rodeado de seres queridos

A muller de Nikolai é Nina Stepanovna. Fillos – Nikolai e Elena, netos – Nikolai e Maria.

Se hai tempo libre, Balboshin dedícao á lectura, traballando nunha cabaña de verán, un coche. Vive en Moscova.

Modernidade

Na actualidade, Nikolai Fedorovich Balboshin, tenente coronel da reserva das tropas fronterizas da FSB da Federación Rusa, aínda non se apartou dos deportes. Está activamente involucrado no traballo da Federación de Loita de Moscú.

Premio ao gañador do torneo en honra a Balboshin

Os torneos para o premio de Nikolai Fedorovich Balboshin en loita grecorromana celébranse regularmente na cidade de Gelendzhik, territorio Krasnodar.

Na cidade de Noginsk (rexión de Moscova), na FGC “Banner”, celébrase anualmente torneos de nivel internacional na loita grecorromana. Os premios concédense ao honrado mestre de deportes, campión olímpico, seis veces campión de Europa, cinco veces campión do mundo, Nikolai Fedorovich Balboshin.