A tenista rusa Anna Chakvetadze – biografía, realizacións e datos interesantes

Chakvetadze Anna Dzhambulievna é unha coñecida tenista rusa, honrada Mestra dos Deportes, que completou a súa carreira deportiva en 2013. Actualmente traballa como comentarista, participa a miúdo en varios programas, dá entrevistas e tamén prevé vitorias e fracasos no seu deporte favorito. Ao final da súa carreira, abriu unha escola de tenis onde adestran mozos talentos.

Breve biografía e vida persoal do atleta

Anna Chakvetadze naceu o 5 de marzo de 1987 en Moscova. O pai é un empresario, orixinario de Xeorxia, a nai é ama de casa, orixinaria de Ucraína. A familia tivo tres fillos: o irmán maior de Vazha, Anna e o irmán menor de Roman. Vazha estrelouse nun coche no 2000.

Á idade de 8 anos, a súa nai regalou a súa filla na Valerie Children’s International Academy, onde a nena comezou a xogar ao tenis. Os primeiros adestradores de Anna: Victor Pavlov, Pavel Ostrovsky, Chris Evert e Martin Strigali. Este último traballou cun tenista novo nun éxito.

Anne ten 21 anos

Entre os pasatempos de Anna Chakvetadze están o fútbol, ​​ler literatura e facer compras. O seu escritor favorito é Boris Akunin.

En 2008, licenciouse en psicoloxía e pedagoxía. Sabe ben o inglés.

Traballa na canle Eurosport como comentarista nos partidos de tenis, antes de que fixo o mesmo na canle de tenis NTV +.

En 2014 converteuse na deseñadora da súa propia liña de roupa deportiva, lanzada baixo a marca Ach Factory.

Non se sabe nada sobre a vida persoal de Anna Chakvetadze, pero, en xeral, estase a desenvolver con éxito. En 2014 casouse, trata de dedicarlle moito tempo á casa. En setembro de 2018 converteuse en nai. O marido de Anna Chakvetadze é Pavel, ten o seu propio negocio no estranxeiro.

Golpear o balón

O primeiro éxito nos deportes

Nos deportes júnior, Anna ten moitos logros significativos. A carreira deportiva comezou coa chegada dos anos 2000. Gañou varias veces en torneos domésticos e logo comezou a mostrar resultados dignos entre os juniors en competicións internacionais. Un dos primeiros trofeos gañados foi a Copa Rusa Ozerov, logo debutou nos torneos de Grand Slam, e logo conseguiu chegar ás finais de Wimbledon.

Entre 2001 e 2004 Anna probouse en competicións para adultos. No ranking, onde estaban as mellores raquetas do mundo, primeiro éxito no 2002. Despois de gañar o torneo en Serbiton, pasou por primeira vez aos primeiros 200. A fama mundial comezou a chegar despois dun partido de vitoria sobre Anastasia Myskina no torneo de Roland Garros. Ao final da tempada, houbo unha final perdida en Batumi e as cualificacións para o torneo Kremlin Cup e WTA. Naquel momento, Anna Chakvetadze xa estaba no 100 mellor clasificado para adultos.

Dende o 2004, a tenista centrouse completamente nos deportes profesionais para adultos, xa que entre os júnior xa era unha das vinte mellores do mundo.

Servir Chakvetadze

2006-2007

Anna gañou o primeiro título da WTA en 2006 na cidade chinesa de Guangzhou. Entón, na final da Copa do Kremlin en dous partidos, Nadezhda Petrova foi derrotada.

A nova tempada no 2007 comezou moi ben. Unha vez máis conseguiu gañar o título WTA en Australia. A esta seguiuse unha vitoria en Hertogenbosch (Holanda), dúas vitorias en cidades americanas en torneos de Stanford e Cincinnati. En San Diego, derrotou a Venus Williams mesma, chegando ás semifinais. Os cuartos de final no Open de Australia, Roland Garros e as semifinais do Aberto de Estados Unidos tamén se poden poñer de forma segura no activo das vitorias do atleta. Na final da Copa Federación, ela gañou o partido contra a italiana Francesca Schiavone. Os altos resultados ao longo da tempada permitiron ocupar o quinto lugar no ranking WTA, e despois das semifinais no campionato final, Anna fíxose co sexto lugar.

Tempada 2008

O 2008 para Anna Chakvetadze tivo un gran éxito, se non completamente desastroso. O tenista e a súa familia foron atacados. Nas competicións de Sydney e no Open de Australia non conseguiu un resultado serio. Na Copa Federación, derrotou a Zipora Obziler de Israel cunha puntuación de 6: 4, 6: 2 e levou ao equipo ruso ás semifinais. Unha semana despois, na final do torneo Open GDF Suez, Agnes Sawai derrotou, e logo de que cada vez houbo menos vitorias, fóronse unha serie de fallos, onde Anna concedeu a oponentes moi débiles.

Na herba

O éxito tivo de novo o torneo en Doha, onde no camiño dos cuartos de final conseguiron dar a volta a atletas fortes: Agnieszka Radwanska e Dinara Safina. Na parte sen pavimentar a tempada, Anna chegou ás semifinais en Madrid.

Despois veu a derrota nos torneos de Roland Garros e Wimbledon, despois de que Anna se negase a participar nos Xogos Olímpicos de Pequín, perdeu o Aberto de Estados Unidos. Nos torneos posteriores, ela gañou só dúas veces.

Continúa a recesión en 2009

Perdeu na segunda volta no Aberto de Australia e no Aberto de Estados Unidos, na final de 1/8 nos torneos de Roma e Madrid, seguido dunha perda no primeiro partido do Aberto francés.

O éxito só se pode chamar a unha vitoria sobre a tenista serbia da top 10 Elena Jankovic. Wimbledon tamén foi un fracaso. Debido á perda, Anna voou entre os 30 primeiros. O rendemento infructuoso no torneo de Grand Slam baixou aínda máis o tenista no ranking.

Anna na cancha

Fallos 2010-2011

Anna non puido comezar a tempada de 2010 con vitorias, pero despois a súa forma mellorou e avancáronse no xogo.

En primeiro lugar, houbo unha saída do torneo en Hobart na fase de clasificación e unha perda na primeira rolda do Aberto de Australia. Entón Anna foi superada por unha lesión no nocello e tivo que perder varios torneos. Despois, a derrota no Aberto de Francia na primeira volta. Os fallos derrotaron a un tenista do primeiro cento da clasificación WTA.

Regresar aos 100 primeiros non tardou en chegar. Máis que con éxito desenvolveron a segunda parte da tempada na herba. Anna Chakvetadze derrotou dúas veces a Andrea Petkovich, gañou o torneo WTA e participou na final de dobres xunto a Ksenia Pervak.

No torneo de Copenhague conseguimos chegar ás semifinais, gañouse o torneo Emblem Health Bronx Open 2010 en Nova York. Cansado de actuacións anteriores, Anna non puido contar co éxito no Aberto de Estados Unidos, abandonou a primeira volta, pero conseguiu chegar aos cuartos de final na Copa do Kremlin. .

O ano seguinte non se pode chamar exitoso, pero comezou con dúas derrotas en Nova Zelandia e Australia. O Aberto de Australia tamén foi un fracaso. O seguinte torneo en Dubai foi recordado polo feito de que no encontro con Carolyn Wozniacki Anna esvaeceu. Nas seguintes competicións en Indian Wells, o tenista negouse a continuar o encontro con Maria Kirilenko. Despois doutro golpe no torneo de Stuttgart, unha derrota na primeira volta no holandés Hertogenbosch e Wimbledon contra Maria Sharapova, a rusa ocupou só o 231º lugar do ranking.

Lesión e xubilación

Pasando

Co tenis profesional, Anna Chakvetadze decidiu rematar no 2013 debido á fatiga física e a incapacidade de continuar a participar en torneos.

Despois dun exame médico en Moscova, Anna volveu ao xulgado en Indian Wells, pero no partido contra Maria Kirilenko sentiuse mal, e despois perdeu a consciencia. Os médicos estableceron a causa, o diagnóstico do síncope neurocardióxeno. O novo curso de tratamento en Moscova non axudou a recuperarse completamente e no seguinte torneo en Alemaña Anna volveu a desmaiarse. Alí retomou o tratamento e continuou o curso de rehabilitación en Moscova. A inflamación do oído interno resultou ser unha nova causa de malestar, en conexión coa que foi necesario conxelar a clasificación e despois anunciar a conclusión dunha carreira deportiva.

Escola de tenis Anna Chakvetadze

Matricularse nunha escola de tenis dun famoso atleta ruso para nenos de 4 a 16 anos, o número de prazas é limitado. O persoal de coaching inclúe tres persoas, inclúe especialistas expertos que traballan segundo a metodoloxía que Anna ela mesma elaborou. O obxectivo de crear a escola de Anna Chakvetadze é aumentar a unha tenista profesional capaz de render adecuadamente a nivel global.