Caster Semenya: biografía, data e lugar de nacemento, carreira deportiva e foto

Custer Semenia é un famoso atleta da República de Sudáfrica que prefire actuar a distancias de 800 e 1500 metros. En 2012 e 2016 converteuse na gañadora dos Xogos Olímpicos, gañou dúas veces o Mundial a unha distancia de 800 metros. Cabe destacar que o título de gañadora dos Xogos Olímpicos de Londres, Semenia recibido ao rematar Maria Savinova foi descualificado debido ao uso do dopaje.

Carreira profesional

Logros Casta semente

Caster Semenia naceu o 9 de xaneiro de 1991. Naceu en Petersburgo do sur africano. En 2008, a heroína do noso artigo converteuse en estudante no departamento de deportes da Universidade de Pretoria. Despois comezou a participar activamente nas competicións internacionais de atletismo, case inmediatamente gañando a distancia en 800 metros nos Xogos da Xuventude da Commonwealth.

En 2009, a foto de Caster Semenia apareceu en moitas publicacións deportivas sudafricanas cando gañou o Campionato Africano de atletismo junior. O corredor gañou dúas medallas de ouro á vez – a distancias de 800 e 1500 metros, respectivamente. Especialmente na carreira de 800 metros, mostrou resultados destacados, marcando un récord nacional entre os adultos e mostrando o mellor resultado da tempada a nivel mundial. Ao mesmo tempo, o corredor Caster Semenia mellorou de forma insignificante os seus anteriores logros.

A finais do verán de 2009, o atleta obtivo a primeira vitoria importante a nivel de adultos. Nos Campionatos do Mundo de Berlín gañou a 800 metros de distancia, mostrando de novo o mellor momento da tempada. A distancia obedeceu a ela nun minuto 55,45 segundos.

Cambio de adestrador

Foto de stock Sementa de cáscara

Despois comezaron a falar de Custer Semen como un dos contendentes para a vitoria nos próximos Xogos Olímpicos de Londres, que terían lugar tres anos despois.

O corredor comezou a prepararse intensamente para o inicio principal do período de catro anos. En 2011, incluso cambiou de adestrador. A súa nova mentora foi a corredora titulada de Mozambique, Maria Mutola, que, como a heroína do noso artigo, rompe coa elite do deporte mundial como adolescente. Mutola especializouse en 800 metros, gañando a prata nos Xogos Olímpicos de Atlanta en 1996, para logo converterse en campión catro anos despois en Sydney.

Certo, os expertos observaron que o cambio de adestrador resultou ser unha decisión moi controvertida, xa que Semenya non foi quen de gañar a Copa do Mundo na coreana Daegu Custer. A muller rusa gañou o ouro Maria Savinova, que chegou á meta medio segundo máis rápido.

Xogos Olímpicos de Londres

Semente de Caster Victory

Ao mesmo tempo, na véspera dos Xogos Olímpicos, o corredor da república sudafricana aínda decidiu non tomar decisións impulsivas, dirixíndose a Londres con Mutola.

Na proba de clasificación, era obvio que Semen non deu todo o mellor, ao superar os 800 metros de distancia en máis de dous minutos. Nos seus sete pasou a ser segunda tras a estadounidense Alicia Montagno, o que lle permitiu a Caster entrar nas semifinais.

Nas semifinais, Semenya chegou á meta xa en primeiro lugar, amosando un mellor resultado. Mellorou o tempo de cualificación en case tres segundos.

Durante o inicio decisivo, era evidente que a principal rival de Semen, como hai un ano en Corea do Sur, sería a rusa Maria Savinova. A loita entre os atletas foi literalmente ata os últimos centímetros da distancia. Como resultado, a muller rusa volveu a ser máis rápida. Savinova chegou ao remate nun minuto 56,19 segundos, Semen foi máis lento por un segundo e catro centésimas. Percorrido o suficientemente grande para tal distancia.

Non obstante, despois duns anos, os resultados da carreira revisáronse. En 2017, Savinova foi privada dunha medalla de ouro por violacións da regra antidopaxe. Todos os resultados do atleta durante tres anos foron cancelados. Outorgouse unha medalla de ouro a un corredor de Sudáfrica.

Repita o éxito

En 2016, Semenya chegou de novo aos Xogos Olímpicos de Río de Janeiro no status dun dos favoritos. Os seus principais logros durante os últimos anos foron as vitorias nos Xogos e o Campionato africano (aquí gañou 800 e 1.500 metros na carreira).

Nos Xogos Olímpicos de Brasil, Semenya xa na clasificación conseguiu “quedarse” de dous minutos, converténdose no primeiro na súa carreira. Na final, o africano chegou primeiro, superando a distancia nun minuto 55,28 segundos, por diante dos rivais de Burundi e Kenia.

Escándalo

Caster Semen Biografía

Case inmediatamente despois da final, estalou un escándalo, xa que moitos expertos reclamaron comprobar o xénero de todos os gañadores por mor das características atípicas da súa aparencia para as mulleres.

As dúbidas sobre a honestidade dos gañadores non só foron expresadas polos xornalistas. Por exemplo, a corredora polaca Joanna Yuzhvik, que terminou quinta nas finais, tamén falou sobre a necesidade de realizar unha proba.

Sabíase que o Comité Nacional sudafricano xa realizara esa auditoría. O caso investigouse durante moito tempo, pero como resultado, a atleta aínda foi recoñecida como muller.

Un motivo adicional para o escándalo foi a noticia de que dous dos seus tres atletas xa entraran nun matrimonio entre persoas do mesmo sexo con mozas, celebrando cerimonias tradicionais de voda.

Vida persoal

Semente de casamento de casamento

A voda de Caster Semenia tivo lugar en 2015. Ela casouse cunha amante chamada Violet Rasseboy. Sábese que o matrimonio concluíuse no marco da cerimonia tradicional, que se proporciona aos heterosexuais. A relación formalizouse oficialmente na cidade de Ga Dikgale.

As fotos da voda de Custer Semen apareceron inmediatamente en moitas publicacións de deportes mundiais. Sábese que a elixida da heroína do noso artigo é a súa compañeira na selección nacional de atletismo.

En particular, coñecéronse os detalles do matrimonio. Semen comportouse como un home nas tradicións da súa tribo, pagando un rescate de 1.700 dólares por Violet.

As fotos da voda de Custer Semen comezaron a ser discutidas en todo o mundo. Á súa vez foi a parella máis escandalosa namorada. Todos discutiron que Caster na cerimonia de voda aparecía á imaxe dun príncipe oriental dos contos de fadas, e Violet prefería un traxe branco clásico.

Exame médico

Semente Runner Caster

En 2009 fíxose un estudo sobre o xénero do atleta. A federación local foi impulsada por resultados deportivos excepcionais.

Segundo os xornalistas australianos, Semen resultou ser intersexo. Este é o nome dunha persoa que naceu con características sexuais que non cumprían a definición típica dun corpo feminino ou masculino. Atopáronse testículos no corpo do atleta.

Unha das evidencias de que Semen non era muller foi a ausencia na súa aparencia de características típicas para o sexo máis xusto. Non obstante, os resultados das probas de xénero confirmaron o dereito dos corredores a realizar entre mulleres.

Coñeceuse que as características do seu corpo son niveis demasiado altos de hormonas masculinas.

En 2015, o Tribunal de Arbitraxe para o Deporte examinou o recurso do atleta indio Duty Chand, que requiriu unha corrección médica. Non obstante, foi declarado ilegal.

Crítica

Semente Caster de carreira

No mundo do atletismo, moitos non estaban satisfeitos con estas decisións polo feito mesmo das actuacións de Semen. Por exemplo, a adestradora do equipo nacional nacional de pentatlón ruso, Svetlana Cherkasova, chamou ao corredor un corredor dun día, cuxa estrela se iluminou axiña, axiña que saíu.

Por separado, subliñou que considera triste que a Federación Internacional de Atletismo lle permitise falar. O surafricano, na súa opinión, só se pode chamar mutante.