James Hunt: biografía, vida persoal, carreira, foto

James Hunt foi un campión de Fórmula 1 completamente inusual. Pasou só 7 tempadas nas carreiras reais e só nunha delas alcanzou o cumio do éxito, pero esta tempada escribiu o seu nome na historia das carreiras de automóbiles. Con todo, a maior popularidade gañoulle o seu comportamento fóra da pista. Sempre se atopou no centro de escándalos, historias glamurosas, incidentes de gran nivel.

Datos biográficos

O corredor naceu na cidade de Belmonte, en Condado Surrey 29 de agosto de 1947. Era o segundo fillo. Só a súa irmá era maior que el, despois del naceron 3 irmáns menores e unha irmá. Desde moi cedo interesouse polas aves e os animais e tamén era afeccionado á profesión médica.

Caza ao comezo dunha carreira de carreiras

Estas afeccións foron apoiadas polos pais. Nos seus novos anos, o futuro piloto estableceuse como un bo atleta. Á idade de 12 anos, só perdeu na final ante o outro finalista de dezaseis anos cando xogaba ao tenis. James Hunt tamén participou no torneo junior de Wimbledon e estableceuse como un bo xogador de squash e golf.

O comezo da carreira

A primeira vez que unha futura carreira de automóbiles famosos quedou ao volante a unha idade temperá. Tratábase dun tractor nunha granxa de Berkshire. Pero un paseo por Hunt non era impresionante, non podía facer fronte á caixa de cambios, só era débil por iso. Non obstante, non renunciou ao desexo de converterse nun condutor exitoso. Só 7 días despois de cumprir 17 anos, superou unha proba de condución e recibiu un permiso. Isto, segundo aseguran, serviu como impulso para unha nova vida.

Como o piloto James Hunt comezou nun coche Mini. A primeira carreira pasou na pista de Snetterton. Pero os organizadores rexeitaron o seu acceso á parte final da competición, xa que o seu coche non axustaba os requisitos establecidos. Un pouco máis tarde, Hunt, acumulando unha cantidade suficiente de cartos e traendo ao seu Mini entón os requisitos necesarios, participou en tres carreiras máis. En 1968, participou no Campionato de Fórmula Ford, dirixindo ao seu Russel-Alexis Mk 14. Ao facelo, perdeu algo de potencia debido a un mal funcionamento do motor, pero conseguiu rematar o quinto lugar. Despois de algún tempo, participando nas carreiras, obtivo a primeira vitoria, mentres mostrou un tempo récord na pista de carreiras de Brands Hatch.

James cazador do cazador

Despois de gañar cartos para mercar un coche Meryln Mk11A, en 1969 mudouse á carreira de Fórmula 3. Nas competicións desta serie gañou varias carreiras, sempre rematou en lugares suficientes. Fíxose notorio e gañou a atención de xornalistas británicos. En nome deles foi galardoado o premio do ano, que foi concedido a mozos prometedores no Reino Unido.

Ao ano seguinte, Hunt estaba no centro dun escándalo xunto a outros pilotos Dave Morgan. Entre eles durante unha carreira no hipódromo Crystal Palace, produciuse unha escaramuza, a causa da cal foi a colisión dos seus coches e a baixada da estrada. Hunt empurrou a Morgan con tal forza que algo caeu ao chan. O suceso causou gran indignación por parte do público. Os dous pilotos foron sometidos a xustiza e litixios, pero Hunt resultou ser inocente e Morgan foi privado da súa licenza durante un ano.

Carreira de Fórmula 1

En 1973, James Hunt uniuse á carreira da serie de Fórmula 1 co apoio de Lord Heskett, o propietario do seu propio equipo. Heskett for Hunt adquiriu o chasis do 731 de marzo, que foi modificado para o mecánico do coche. Os enxeñeiros e participantes na Fórmula 1 foron escépticos de Hunt e o seu equipo. A estas alturas, a maioría xa tiña a opinión de que só as aventuras glamurosas con festas eran de interese para James e os seus membros do equipo. Non obstante, despois do inicio da carreira con Hunt, conseguiu o segundo posto, recibiu un premio da Asociación Fórmula polos logros na súa primeira tempada.

Hunt e Lauda nas carreiras de Fórmula 1

As dúas seguintes tempadas na “Fórmula 1” de Hunt saíron sen vitorias importantes. Ao mesmo tempo, subiu ao podio varias veces. E en 1975, fíxose co cuarto lugar no ranking de pilotos de Fórmula 1. Non obstante, neste momento Lord Heskett quedou sen fondos para o equipo. A pesar dos esforzos realizados, non atopou patrocinadores e deixou carreiras. Hunt atopouse nunha situación difícil. Comezou desesperadamente a buscar un lugar en calquera dos equipos. Conseguiu obter un asento de piloto en McLaren en relación coa saída do seu participante.

Carreira decisiva

O máis exitoso, cheo de situacións dramáticas para Hunt foi a tempada de 1976. As primeiras carreiras demostraron que a loita final pola vitoria se desenvolverá entre Hunt e o primeiro piloto de Ferrari Niki Lauda. Dende o comezo da tempada, Lauda comezou a gañar puntos rápidamente e Hunt non tivo sorte. Incluso foi descualificado en España, onde gañou. Non obstante, no Gran Premio de Alemaña, Lauda pasa a ser un participante nun terrible accidente e vese obrigado a perder varias carreiras, xa que recibiu graves queimaduras. Neste sentido, Hunt ten a oportunidade de elevarse na clasificación de campión. Ademais, retiran a descualificación e devolven a vitoria levada no Gran Premio de España. Na pista holandesa foi quen de gañar, reducindo así a súa brecha de Lauda. O destino do campión decidiuse na última etapa da Fórmula 1 en Xapón, ante a que Hunt quedou a 3 puntos do Lauda

Os expertos observaron que a Fórmula 1 non viu tal enfrontamento. Para converterse en campión, Hunt tivo que rematar a pista polo menos en terceiro lugar. Ao mesmo tempo, Lauda non debería chegar á zona de puntos. As condicións duras non afectaron a Hunt. 2 semanas antes da carreira decisiva, el e o seu amigo Breschi ocuparon o Tokyo Hilton Hotel. Alí en dúas semanas destruíron unha enorme cantidade de alcol, montañas de cocaína, rodeadas de mozas preparadas de fácil virtude. Testemuñas dixeron que máis de trinta nenas pasaron polo cuarto de James Hunt durante ese tempo. E isto é poucos días antes da carreira máis importante da vida.

James Hunt e os seus fans

Pero a historia xulgou de xeito que a principios da batalla decisiva, Lauda perdeu a súa distancia. Non se lle esqueceu o pesadelo de Nuremberg e decidiu non arriscar a súa vida con case nula visibilidade. Despois, moitos condenaron a Lauda, ​​pero ao mesmo tempo todo o mundo entendeu que era prudencia e unha valoración sobria de todos os factores que o convertían nunha verdadeira lenda do automobilismo. Por primeira vez na historia das carreiras, o campión renunciou ao seu título porque non puxo en perigo a súa vida.

James Hunt non gañou a carreira, chegando en terceiro. A primeira frase que dixo despois de que chegou á meta da carreira: “¡Quero unha copa!” Dame un grolo! ”- E só entón comezou a preguntarse se podía terminar nos tres primeiros.

Na parte superior da foto está James Hunt, campión do Royal Racing, que ocupou o seu lugar de honra na historia destas competicións.

Carreira do solpor

As dúas tempadas seguintes, Hunt fallou. O motivo deste foi o problema coa máquina McLaren, que non permitiu participar adecuadamente na carreira de campións. Só obtivo tres vitorias na pista de Fórmula 1, converténdose no quinto da carreira de campións. En 1978, James intentou gañar no seu segundo título. Non obstante, o coche McLaren quedou seriamente por detrás doutros coches, polo que gañou só 8 puntos.

Hunt abandonou o equipo de McLaren en 1979. A pesar de que actuou mal durante dous anos, seguía demandando como piloto. Foi convidado ao equipo de Ferrari. Non obstante, James Hunt negouse porque non tiña unha relación persoal con este equipo. Trasladouse a outro equipo – Walter Wolf Racing. Por aquel entón, era prometedor e considerábase prometedor. Pero o seu coche era moi pouco fiable e lento en comparación con outros coches. Despois de superala en sete etapas, Hunt deixou de interesarse por esta actividade e anunciou que abandonaba a Royal Race.

Comentador da caza de James

Comentador na BBC 2

Tras retirarse da carreira, Hunt probou a si mesmo como comentarista na canle deportiva da BBC 2. Gustoulle este traballo e converteuse nun comentario habitual que cubría as carreiras. Dedicou 13 anos a esta profesión, ata a súa morte o 15 de xuño de 1993, cando só tiña 45 anos. A causa foi un ataque ao corazón.

Como comentarista, Hunt non renunciou aos seus hábitos. Sempre apareceu no estudio xusto antes do comezo da emisión. Bebei 2 botellas de viño durante a celebración. James Hunt morreu na súa casa de Wimbledon. 2 días antes da súa morte, aínda participou na súa última emisión. E un par de horas antes da súa morte ofreceulle a man e o corazón a outra moza.

En 2013, sobre a historia do enfrontamento entre James Hunt e Nicky Lauda Saíu ben acollido pola audiencia e pola crítica, unha película chamada “Race”.