Biografía da tenista croata Donna Vekic

Donna Vekic é unha popular tenista croata. Gañou dúas veces en torneos WTA e cinco veces en torneos ITF. É unha nena do famoso tenista suizo Stan Wawrinka.

O artigo detalla a biografía da tenista croata Donna Vekic.

Infancia

Donna naceu na gloriosa cidade de Osijek o 28 de xuño de 1996. Donna é o fillo maior da familia. O pai é un futbolista profesional no pasado que xoga como porteiro. A nai é unha ex atleta. A idade nova, os pais deron tenis á súa filla. A moza estaba dedicada á academia británica de tenis.

Tenista croata

Carreira profesional

Aos 15 anos, a moza comezou a súa carreira profesional como tenista. Xa no verán de 2011, Donna gañou o primeiro título na súa carreira profesional no torneo ITF en Chisik, ao superar a Boyana Bobusic en tres sets na final. No inverno do próximo ano, o novo tenista debutou na selección nacional do seu país, xogando un partido na Copa Confederación. No outono do mesmo ano, o tenista de 16 anos chegou á primeira final no torneo WTA, que se celebrou en Tashkent. Na final, Donna Vekic perdeu ante a romanesa Irina Run en dous sets.

O debut nos torneos de Grand Slam tivo lugar en 2013. No famoso torneo de Australia Aberto, que ten lugar a principios de tempada, o tenista croata puido pasar á segunda volta. Isto permitiu ao atleta debutar no cen primeiro do ranking mundial. Tres meses despois, o croata gañou o seu segundo título ITF en Bangalore. Despois de dous meses, Donna chegou á final no torneo WTA en Birmingham, pero foi derrotada de novo.

Foto de Donna Vekic

O primeiro éxito significativo chegou en 2014, cando o tenista croata gañou o primeiro torneo WTA. Na final do torneo, o croata opúxose ao eslovaco Dominic Tsibulkova, que naquel momento estaba no dez primeiros postos do ranking mundial. Nunha amarga loita, o tenista croata celebrou a súa vitoria, ao superar ao eslovaco en tres sets.

Na primavera de 2015, o tenista croata acadou por primeira vez a terceira rolda no famoso torneo de Grand Slam Roland Garros, que ten lugar en Francia. En outubro do mesmo ano, o novo atleta chegou ás finais do torneo en Tashkent, pero unha vez máis perdeu, tamén en dous partidos. Ao ano seguinte, só puido gañar un torneo ITF menor durante toda a tempada.

En 2017, Donna conseguiu gañar o segundo torneo da WTA. Na final do torneo en Nottingham, a moza atleta opúxose a unha experimentada británica Johanna Conta. A loita durou tres sets. O primeiro set quedou ao tenista británico, con todo, no desempate do segundo set, Donna foi quen de xirar o partido na súa dirección e gañar o encontro. A vitoria nese torneo permitiu ao tenista croata debutar no TOP 50 do ranking mundial. Ao final da tempada, o novo atleta alcanzou a terceira rolda no torneo de Grand Slam de US Open.

Actuación en US OPEN

Na actual tempada de xogo, o tenista croata non gañou un só título, pero foi capaz de chegar por primeira vez á cuarta rolda nos torneos de Grand Slam. Hoxe Donna está na 35ª liña do ranking mundial.

Logros e recompensas

Durante a súa curta carreira no tenis, Donna Vekic alcanzou as finais dos torneos da WTA seis veces, pero ela só gañou dúas veces. Tamén gañou cinco torneos da versión ITF, chegando ás finais 12 veces.

Vida persoal

A información sobre a relación do mozo atleta apareceu en 2013, cando na prensa circulaban rumores de que Donna saía coa tenista tenista Tanasi Kokkinakis. Non obstante, ninguén concedeu moita importancia a isto. Os rumores non afectaron aos resultados dun mozo atleta en tenis. No artigo aparecen fotos de Donna Vekic.

Donna Vekic

En 2015, a moza atleta fíxose moi coñecida despois de que os seus afeccionados descubriran que Donna saía co tenista suizo Stan Wavrinka. Non obstante, o seu coñecemento tivo lugar xa no 2013, cando Donna comezou a corresponderse activamente con suíza nas redes sociais. Os primeiros rumores dunha relación apareceron en 2015, cando un croata apoiou aos suízos en Wimbledon. Uns meses antes, Stan divorciouse da súa muller. Tamén da ex-muller, o tenista suízo ten unha filla pequena.

Hoxe a relación entre Donna e Stan é forte, cousa que non se pode dicir sobre as actuacións na pista de tenis. Ademais, un croata domina dúas linguas estranxeiras: inglés e italiano. Nunha entrevista, a moza tenista afirma que despois do tenis gustaríase probar como actriz ou avogada.