Biografía da tenista portorriqueña Monica Puig

Monica Puig é unha popular tenista portorriqueña. É a primeira atleta deste país en gañar medallas de ouro nos Xogos Olímpicos. Dúas veces converteuse no triunfo dos torneos da WTA.

Considere en detalle a biografía de Monica Puig.

Infancia

A rapaza portorriqueña naceu na cidade de San Juan, o 27 de setembro de 1993. Na familia Puig, ademais dunha filla, hai un fillo. A moi nova idade, a rapaza comezou a aprender tenis, honrando as súas duros habilidades.

Carreira profesional

A carreira da rapaza comezou a mediados de 2010, cando Mónica debutou no torneo ITF. Despois de 10 meses, a moza gañou o seu primeiro título aos 17 anos. Dous meses despois, ela puido clasificarse no torneo importante da WTA, debutando no tenis para adultos. Ao ano seguinte, a moza gañou varios títulos menores de ITF, podendo chegar ao cen primeiro do ranking mundial.

Mónica Puig

A principios da próxima tempada produciuse un cambio importante na carreira profesional. Mónica chegou ao cuarto de final no torneo de Oeiras. As actuacións no torneo axudaron ao tenista portorriqueño a debutar no cen primeiro da clasificación. No verán dese ano, o novo atleta foi seleccionado no sorteo principal de “Roland Garros”, onde conseguiu chegar á terceira rolda. A finais de ano no tenis aberto estadounidense de tenis portorriqueño foi derrotado na primeira rolda da competición. Como resultado, Puig rematou esa tempada na 55ª liña da clasificación.

Tenista portorriqueño

O principal éxito na carreira dun tenista novo produciuse en 2016 en Brasil. No outono, a atleta portorriqueña por primeira vez na súa vida acudiu aos Xogos Olímpicos para defender as cores do seu equipo. En Brasil, un novo tenista esperaba un éxito incrible. Mónica, que nin sequera estaba no top ten do ranking mundial, gañou o torneo, levando ao seu equipo con medallas de ouro. No último partido, a tenista portorriqueña opúxose á alemá Angelica Kerber. Ao final da tempada, unha atleta de Porto Rico logrou a liña máis alta da clasificación – 32. Xa na próxima convocatoria, Mónica caeu 25 liñas abaixo, porque non podía protexer puntos nalgúns torneos.

Actualmente, o tenista portorriqueño está no 41º posto.

Grand Slam Performances

Durante a súa longa carreira, o tenista da cidade portuguesa non pode presumir de resultados destacados nos torneos de Grand Slam. Unha vez que o atleta alcanzou a terceira rolda no Roland Garros.

Premios e Logros

En tenis, Mónica Puig non acadou un gran número de títulos. Á idade de 25 anos, o tenista portorriqueño gañou só dous: en 2014 no torneo de arxila en Estrasburgo e nos Xogos Olímpicos de 2016. A vitoria en Estrasburgo trouxo a Monica 250 mil dólares en premio. O tenista portorriqueño perdeu dúas veces nas finais.

A foto de Mónica Puig despois de gañar os Xogos Olímpicos de Río fala sobre a enerxía do atleta.

Vitoria nos Xogos Olímpicos

Mónica gañou seis veces nos torneos da serie ITF, gañando un total de case 300 mil dólares.