Martina Hingis: biografía, carreira, vida persoal

A tenista Martina Hingis é unha das atletas suízas máis destacadas. Na nosa publicación, consideraremos a biografía desta destacada personalidade, falaremos do camiño cara ao recoñecemento, os logros. Non deixaremos de lado a vida persoal de Martina Hingis.

Primeiros anos

tenista martina hingis

Martina Hingis, cuxa foto se pode ver no artigo, naceu o 30 de setembro de 1980 na cidade eslovaca de Kosice. Os pais da nosa heroína estaban directamente relacionados co deporte. A nai de Melanie foi unha das dez mellores tenistas de Checoslovaquia. Foi ela a que se converteu no primeiro adestrador da súa filla. Xa aos 2 anos, Martina recibiu a primeira raqueta como agasallo. Entón o bebé interesouse por esquiar. Non obstante, ao final, aínda preferiu o tenis. Á idade de 5 anos, a moza con forza e principal participou en torneos infantís.

Logo, os pais da nosa heroína decidiron divorciarse. A nai da moza casouse por segunda vez. A elixida foi Melanie, unha programadora suíza chamada Andrés Zogg. A recentemente formada familia mudouse a vivir á pequena cidade de Trubbach no norte do país.

En Suíza, a carreira junior de Martina Hingis desenvolveuse rapidamente. Durante varios anos a finais dos 80, a moza seguramente gañou os maiores torneos nacionais. Dúas veces un novo tenista foi galardoado co título de campión de Europa.

O inicio dunha carreira para adultos

hingis martina

En 1993, Martina Hingis participou por primeira vez en competicións baixo o auspicio do Grand Slam. Un atleta de talento gañou de inmediato o prestixioso torneo do Open de Francia a nivel junior. Un ano despois, o tenista pasou á categoría de profesionais. Ao final da primeira tempada, a moza de 14 anos xa ocupaba o 87º posto no ranking mundial das mellores xogadoras entre mulleres.

En 1996, Martina conseguiu un verdadeiro récord, gañando o título da gañadora máis nova de Wimbledon. Xunto a Helena Sukova, unha nova tenista gañou o famoso torneo de Grand Slam. Durante toda a tempada, a atleta participou en 16 competicións baixo os auspicios da “Asociación de Tenis Feminina”. A moza tamén acendeu aos Xogos Olímpicos de Atlanta desde Suíza.

Hingis espera un éxito non só en dobres, senón tamén en singles. Durante as actuacións no torneo do US Open, o novo tenista só perdeu no último partido, perdendo o título á primeira raqueta do mundo, Steffi Graf.

Destacados deportistas

vida persoal de martina hingis

Triumph agardaba a Martin Hingis en 1997. Dos 75 solteiros nos torneos da WTA, o tenista con talento perdeu só 5 partidos. A tempada rematou para a nosa heroína na primeira posición da clasificación mundial. Durante o ano, o atleta logrou gañar 12 competicións. A serie gañadora do tenista fixo 39 impresionantes encontros.

Ao ano seguinte, Martina Hingis comezou cunha vitoria no Aberto de Australia. O logro permitiu ao tenista consolidar o seu liderado na clasificación mundial. O triunfo sobre a competencia directa Venus Williams e Lindsay Davenport foi o triunfo.

Entón o atleta recibiu varias feridas graves. A forma de Martina foi algo caída. Durante as pelexas, as pernas a miúdo foron agarradas con calambres. Os problemas de saúde provocaron a perda do último partido do torneo do US Open e a perda do título da primeira raqueta do mundo. Na parte superior da clasificación mundial Lindsay Davenport. Non obstante, Hingis rehabilitouse rapidamente despois das feridas. No encontro final do ano, a nosa heroína volveu a derrotar ao seu principal rival.

O propietario invariable dos títulos máis grandes Martin Hingis permaneceu ata 2007. A primeira raqueta do mundo puxo fin á súa carreira debido a un escándalo de dopaxe, que durante moito tempo estivo acompañado de desagradables contenciosos.